• "Berlin"
    "Berlin"

    Krocera në Portin e Vlorës

  • Tragetet e linjës Vlorë-Brindisi dhe anasjelltas

  • Kalatat e Portit të Vlorës

  • Jemi në ndërtim të një porti me standarte europiane

  • Ç'do ditë transformojmë portin dhe imazhin e qytetit tonë

  • Projekte serioze në shërbim të qytetarëve

Njoftim!

Porti Detar Vlorë sh.a fton të gjithë personat që parashikojnë të udhëtojnë me tragete, të presin biletën e udhëtimit para se të mbërrijnë në port si dhe të sigurohen që të dhënat e tyre në biletën e udhëtimit janë të sakta.

 

Saktësia e të dhënave mbi emrin, mbiemrin, datëlindjen, numrin e pasaportës si dhe të targës së mjetit, bëjnë të mundur realizimin e kryerjes së procedurave të imbarkimit në një kohë shumë të shkurtër dhe në mënyrë shumë komode.

 

Në të kundërt çdokush do t’i nënshtrohet proçedurave shtesë të cilat janë më të gjata në kohë dhe natyrisht më pak cilësore. Nëse harxhoni 10 sekonda të verifikoni të dhënat tuaja kur pajiseni me biletë udhëtimi do të kurseni 15 minuta kohë, rradhët dhe procedurat shtesë në portin e Vlorës. Ju faleminderit.

Pak histori...

Emri i qytetit  Skelë të Vlorës së lashtë e gjejme të përmendur në shek e II p.e.s nga shkrimtari Likani dhe nga gjeografi Aleksandrin  Ptolemeu. Në shekullin e IV të  e.s Aulona përmendet në listen e qyteteve bregdetare  si porti më i rendësishëm, me detari të zhvilluar, dhe tregëtonte vaj ulliri,ullinj, krip, lendë drusore etj. Porti i Vlorës ishte gjithashtu nje urë lidhse me vendet e tjera të Europës.

Në shek e XVII-XVIII Vlora ishte një nga limanet më të rendësishme të Shqiperise së jugut, pas Prevezës, pasi gjiri i saj i siguronte anijeve mbrojtje nga stuhitë.

Në Skele të Vlorës ishin ndërtuar depo të mëdha për grumbullimin e prodhimeve bujqësore dhe blektorale të fshatarësise, ku përfshiheshin zonat e Beratit , Gjirokastrës dhe Myzeqesë.

Ky qytet zhvillonte tregtinë me...lexo më tepër


Postimet e fundit në faqen tonë

Njoftim

“Porti Detar” Vlorë sh.a. në zbatim të Ligjit Nr.168/2013 “Për sigurinë në anije dhe në porte” , si dhe në funksion të një bashkëpunimi me ju si tregtar , ju njoftojmë se për... READ MORE