Edhe pas perfundimit te sezonit turistik veror, mengjesin e sotem ne Portin e Vlores ka mberritur Krocera “Serenissima”. Ne bordin e saj ndodhen rreth 80 turist anglez te ardhur nga Porti i Barit. Turistet do te ndahen ne dy guida duke vizituar qytetin e Beratit dhe Apollonine e Fierit. Pas perfundimit te vizitave ne keto dy qytete turistike destinacioni i tyre do te jete ai i Portit te Durresit.