• Projekti Hidroplan
 • Projekti Mared
 • Programi MED
 • Projekte të Aplikuara për 2018-2019
 • Aktiviteti i Zyrës së Projekteve për 2018 – 2019
 •  

   

  Për herë të parë në historinë e tij Porti i Vlorës do t’ju ofrojë qytetarëve vlonjatë mundësinë për të udhëtuar me hidroplane drejtë destinacioneve më të bukura të shteteve fqinje. Ky është një projekt i cili do t’u mundësoj udhëtime qytetarëve nga Porti i Vlorës drejtë portit të Barit në Itali dhe Korfuzit në Greqi me hidroplane. Udhëtimi drejtë këtyre dy destinacioneve do të zgjasë 35 minuta ndërsa kapaciteti i hidroplaneve është 20 pasagjerë.

 •  

  Projekti Mared

 •  

  Programi MED është një program i BE transnacional bashkëpunimi sipas politikës së kohezionit të BE si pjesë e “objektivit të Bashkëpunimit Territorial”. Si pjesë e këtij programi është duke u zhvilluar projekti MEDNET “Rrjeti Mesdhetar për Procedurat Doganore dhe Thjeshtëzimi i Proçesit të Ç’doganimit në Porte”.

  Objektivi i përgjithshëm i projektit është që të krijojë dhe operojë në një rrjet të autoriteteve portuale dhe ekspertësh të transportit të Mesdheut në baza afat-gjata duke u fokusuar në shkëmbimin e përvojave në lidhje me procedurat doganore dhe thjeshtimin e çdoganimit të anijeve dhe ngarkesave në porte. Kjo pritet të rrisë mirëkuptimin e përbashkët dhe për të nxitur futjen e sistemeve të informacionit në porte dhe potencialisht në nyje të tjera intermodale.

  Ngritja e vetëdijes dhe rritjen e shkëmbimit të pikëpamjeve mes autoriteteve portuale mbi një bazë rajonale, kombëtare dhe BE-së.
  Projekti do të zhvillohet në periudhën Qershor 2012 dhe Maj 2015

 •  

  • Eco-MarinADRION  (titulli I projektit : The contribution of eco-friendly marinas to sustainable tourism development and heritage enhancement in the ADRION area) nr.Projekti PP11
  • ECOWAVES (titulli I projektit : Enhanching Cooperation in WAste management from VESsles in ADRION ports) nr.projekti PP8
 •  

  Pjesmarrese ne koferencen e :

  • Tirana Connectivity Forum “Reforming, Deepening, Enlarging”

  The 4th Tirana Connectivity Forum will be addressed by distinguished Keynote Speakers, the Member of European Parliament and Reporter on Albania – Mr. Knut FLECKENSTEIN on the 8th of November, and President of the Republic of Albania – H.E Ilir META and the Head of the European Union Delegation to Albania –  H.E Luigi SORECA  on the 9th of November.

  Considering this year’s novelty with three different thematic side events on 8th November, and the two plenary sessions on 9th November, you are kindly invited to consult the Agenda of TCF as attached to the email and the specific side events and panels as described below.

  • Cooperation and Development Institute (CDI) announces the launching event of the project SAGOV – “South Adriatic Connectivity Governance”, on May 29, 8:45 – 12:30 at Tirana International Hotel.

  “​South Adriatic Connectivity Governance”​ is funded by Interreg IPA CBC Italy – Albania-Montenegro and is implemented by Cooperation and Development Institute in partnership with Albanian Ministry of Energy and Infrastructure, Montenegrin Ministry of Transport and Maritime Affairs, Region of Puglia, and European Movement in Montenegro.