Përpunimi në “Porti Detar” Vlore sh.a

“Porti Detar” Vlore sh.a., u siguron anijeve te mallrave siguri dhe shpejtesi ne perpunimin e tyre.

Ne kalaten lindore te Portit te Vlores prej dites se hene, date 16.10.2017 eshte ankoruar anija “Ns Spirit”. Makinerite dhe punonjesit e ngarkim shkarkimit kane bere te mundur perpunimin ne nje kohe te shkurter te nje sasie prej rreth 3000 ton cimento. Gjate ketij viti “Porti Detar” Vlore sh.a., ka perpunuar rreth 60400 ton .

Krocera “Serenissima” ankorohet ne “Portin Detar Vlore”

Edhe pas perfundimit te sezonit turistik veror, mengjesin e sotem ne Portin e Vlores ka mberritur Krocera “Serenissima”. Ne bordin e saj ndodhen rreth 80 turist anglez te ardhur nga Porti i Barit. Turistet do te ndahen ne dy guida duke vizituar qytetin e Beratit dhe Apollonine e Fierit. Pas perfundimit te vizitave ne keto dy qytete turistike destinacioni i tyre do te jete ai i Portit te Durresit.

Itinerari më i ri i Katamaranit Himarë-Korfuz

Pas një përpjekje të gjatë nga drejtoria e Portit Vlorë  dhe kompanisë Marina Martime S.a Company , vihet në dispozicion për pushuesit vendas dhe të huaj Katamarani Himarë-Korfuz dhe anasjelltas. Kjo është një risi për Portin tonë e cila do ti vijë në  ndihmë turistëve , dhe do të jetë në funksion deri në muajin shtator. Bashkëpunimi për futjen e këtij Katamarani do të sjellë një zhvillim të turizmit në Bashkinë Himare. Linja Finikas Lines do të operojë ditën e hënë,të enjte dhe të shtunë nga Himara në Korfuz dhe anasjelltas.

Porti Detar sh.a Vlorë

Sezoni veror sapo ka filluar. Ditën e djelë më 11/06/2017 në Portin e Vlorës ka patur një fluks pasagjerësh prej 600 personash.

Një grup turistësh Italian me biçikleta kanë zgjedhur të vizitojnë atraksionet tona turistike.