Akostohet Kroçera “Berlin”

Akostohet Kroçera “BERLIN” në Portin e Vlorës.

Ditën e sotme është akostuar në Portin e Vlorës Kroçera “BERLIN”. Mësohet se në bordin e saj udhëtojnë rreth 400 turist gjerman të ardhur nga Porti i Kotorrit. Pas vizitës në qytetet turistike të Shqipërisë si Vlora (Llogara), Apolonia e Fierit dhe Berati, destinacioni tjetër i tyre është Porti i Korfuzit.

 

Kroçera Berlin

Krocera “Berlin” pritet të mbërrij ditën e nesërme në Portin e Vlorës.

Mund të thuhet se Porti i Vlorës është kthyer tashmë në një pikë të rëndësishme të itinerarit të anijeve turistike që përshkojnë Mesdheun. Bashkëpunimi i frytshëm mes “Portit Detar” Vlorë sh.a, dhe kompanive turistike vendase e të huaja ka rritur në mënyrë të ndjeshme numrin e turistëve që mbërrijnë në portin e Vlorës. Është hera e dytë që Krocera “Berlin” do të vizitoj Poritn e Vlorës. Nesër në mëngjes (28.04.2018) do të zbulojmë dhe guidën turistike që do të ndërmarrin 400 turistët e ardhur nga Porti i Kotorrit.

 

Fluks pasagjerësh , 25.000 persona hyjnë në Portin e Vlorës

Sezoni  veror për këtë vit ka sjellë një numër  të madh pasagjerësh  ,si dhe automjetesh në Portin e Vlorës . Vetëm përgjatë muajit Korrik dhe fillimit të Gushtit kanë hyrë rreth 25.000 pasagjerë .Gjithashtu është vërejtur dhe një numër  në  rritje  i  shtetasve të huaj  kryesisht nga Italia,Zvicra , Gjermania dhe Franca. Sa i përket muajit Gusht deri tani ka shkuar në 9000 pasagjerë në hyrje , ndërsa pritet të kulmojë deri më 15 Gusht.  Për përballimin e fluksit është shtuar dhe numri i sporteleve , janë 9 sportele  në shërbim të qytetarëve. Gjithashtu janë marrë masa në rritjen e forcës së sigurisë.  Gjatë  këtij  muaji  kompania e cila kryen itinerarin Vlorë- Brindizi dhe anasjelltas ka vënë çdo

ditë në linjë tragetin e dytë për përballimin e fluksit.

 

Njoftim i Kompanisë Northbay Ltd

“Porti Detar” Vlorë sh.a njofton mbi bazën e shkresës së ardhur nga agjensia “Gerveni Travel”, pëfaqësues së kompanisë Northbay Ltd në Shqipëri, se: Trageti “Red Star” nuk do të udhëtojë sot (24.10.2017) për në Portin e Brindisit si pasojë e motit shumë të keq.

Agjensia Detare
Gerveni Travel sh.p.k

Anijet luftarake të NATO-s vizitë në “Portin Detar” Vlorë sh.a.

Në Portin e Vlorës ka mbërritur një grup prej 4 anijesh minaheqëse të NATO-s SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Maritime Group) ku bëjnë pjesë “TCG ERDEMIT”, “HMS ENTERPISE” dhe “ITS CORTONE”, “HMS PEMBROKE”.
Shkëmbimi i eksperiencave ndërmjet sheteve më të fuqishme dhe vendit tonë në drejtim të ruajtjes dhe sigurisë në kufi është objekt i vizitës disa ditore. Grupi i anijeve ka si mision të ndërmarrë një shumëllojshmëri të gjerë detyrash dhe operacionesh ushtarake, si dhe d

o të kryej disa aktivitete kulturore në qytetin e Vlorës. Bashkëveprimi midis forcave tona detare dhe ato të NATO-s bëhet në kuadër të promovimit të paqes dhe bashkëpunimit midis Shqipërisë dhe vendeve anëtare të saj.